Maart 2018

Alweer de tweede nieuwsbrief van 2018 van stichting Havonos. Fijn dat u weer de moeite neemt om op de hoogte te komen van al onze activiteiten! In deze nieuwsbrief leest u o.a. over:

• Stichting Havonos twee keer op de landelijke televisie
• Uitreiking Johan Windprijs aan stichting Havonos
• Presentatie Henk en Florentina de Weerd over hun Sri Lanka-reis
• Samenwerking met Stichting Een Helpende Hand (SEHH)
• De actie bij de 1%-club (inclusief een oproep)
• De (Vasten)actie van basisscholen De Horizon en De Linderte
• Stand van zaken bij het weeshuis “Anna’s Home”

We wensen u weer veel leesplezier toe en gaan snel van start!

  foto032018front
foto032018een  

Stichting Havonos en Wilde Ganzen twee keer op de landelijke televisie

In onze nieuwsbrief van november 2017 vertelden we dat Nicolette van Dam bij voorzitter Sieni Schouten op bezoek was geweest, voor opnamen voor het tv-programma Bestemming. Vervolgens zijn Nicolette en Wilde Ganzen met een filmploeg naar Sri Lanka gegaan, waar ze opnamen hebben gemaakt van o.a. onze projecten. Het programma Bestemming, laat zien waar de gelden terecht komen die zijn opgehaald. De uitzending is: zondagavond, 25 maart 2018, om 23:20 uur op RTL4. Een latertje dus, maar we hopen dat u allen met ons meekijkt.
Deze week werd bekend dat het bekende en populaire programma Koffietijd, eveneens van RTL4, in aanloop naar de uitzending van Bestemming, Sieni en Wilde Ganzen heeft uitgenodigd om in de studio over hun werk te komen vertellen. Die uitzending is op vrijdag 23 maart, in Koffietijd om 10:00 uur. Voor Sieni is dit een uitgelezen kans om Havonos onder de aandacht van een groter publiek te brengen. Wij als bestuur zijn enorm trots op haar en wensen haar veel succes toe.

Actie Basisscholen De Horizon en De Linderte

We leven momenteel nog in de Vastentijd, tot aan Pasen. Juf Mirjam hoopt ook dit jaar persoonlijk de opbrengst van de acties van De Horizon te mogen overhandigen. De actie van de communicanten van de De Linderte, waarvan de feestelijke Heilige Mis het hoogtepunt is, moeten wij nog afwachten. Het is hartverwarmend dat de scholen in Raalte Sri Lanka een warm hart toedragen. Wij, het bestuur van Havonos, wensen Juf Mirjam, met leerkrachten en docenten van de scholen, een succesvolle actie toe.

Uitreiking Johan Windprijs aan stichting Havonos

Op vrijdag 9 maart hebben voorzitter Sieni Schouten en bestuurslid Mirjam van den Berg (laatstgenoemde ook namens de aanvraag indienende school De Horizon) met dankbaarheid de Johan Windprijs van € 3.500 in ontvangst genomen. Deze prijs komt geheel ten goede aan het door Zr. Chrishani geleidde weeshuis: Anna’s Home. En wat komt dat goed van pas, want daar moet nog heel veel gebeuren!

foto032018twee


Samenwerking met Stichting Een Helpende Hand (SEHH)

foto032018drie

De samenwerking met SEHH, waarover we in de nieuwsbrief van januari vertelden, begint steeds meer vorm te krijgen. Het voltallige bestuur van SEHH was op 4 maart aanwezig bij een heerlijke Lunch in Food & drinks Lemonade in Raalte, waar iedereen zich aan elkaar voorstelde en de projecten werden besproken en meteen werd de gelegenheid aangegrepen om concrete afspraken te maken. Fantastisch! Daarna zijn wij met z’n allen afgereisd naar Henk en Florentina de Weerd.

Presentatie Henk en Florentina de Weerd over hun Sri Lanka-reis

In de nieuwsbrief van januari 2018 vertelden we u dat Havonos-bestuurders van het eerste uur, Henk en Florentina de Weerd, hun vakantie op Sri Lanka hebben doorgebracht, waar ze ook de Havonos-projecten hebben bezocht. Enthousiast over wat ze hebben gezien en vol verhalen kwamen ze terug van hun reis. Die verhalen delen ze graag met wie het maar wil horen en zo kwam het dat ongeveer 20 tot 30 medewerkers, vrijwilligers en belangstellenden op 4 maart te gast waren bij Aspergebedrijf De Weerd in Raalte. Prachtige foto’s en bijzondere verhalen werden door Henk en Florentina gedeeld, waar we met plezier op terugkijken.

Actie Kerstmarkt Landstede Raalte

foto032018vier

Van de opbrengst van de door MBO Landstede Raalte georganiseerde Kerstmarkt zijn de muziekinstrumenten gekocht, de directeur van het YEC, Father Philip en de leerlingen zijn er erg blij mee. Alle leerlingen en docenten van Landstede nogmaals hartelijk dank!

De actie bij de 1%-club, inclusief wederom een – dringende - oproep

Na een vliegende start staat de crowdfunding al een tijdje stil. We vragen dan ook u om hulp om de crowdfunding te doen slagen, door zelf te doneren, of het project onder de aandacht van vrienden en kennissen te brengen. U vindt de informatie op de Facebook-pagina van stichting Havonos, maar u kunt natuurlijk ook rechtstreeks naar de site gaan via deze link: https://onepercentclub.com/nl/projects/van-weeshuis-naar-weesthuis Heel hartelijk dank voor uw hulp en steun!

Leer en werkboerderij

foto032018vijf

Goed nieuws over de bouw van de leer/werkboerderij deze is zo goed als klaar, nu aan de slag met de keuken en de inrichting, we zijn erg benieuwd naar het eindresultaat.

Stand van zaken bij het weeshuis Anna’s Home

Er is al veel gebeurd in en rond het weeshuis Anna’s Home, maar we zijn er nog lang niet. De Johan Wind-prijs, de crowdfunding bij de 1%-club, de Vastenactie van De Horizon en de actie van de Communicantjes van De Linderte, al deze opbrengsten en acties hebben als bestemming het weeshuis. En dat is hard nodig, want de renovatie ligt momenteel even stil, in afwachting van nieuwe gelden. Er zijn meerdere mogelijkheden om te doneren. Helpt u ons mee?
Tot zover deze nieuwsbrief. Nogmaals hartelijk dank voor uw belangstelling. En vergeet u niet met ons mee te kijken?

Op 23 maart, om 10:00 uur, naar Koffietijd (RTL4)

Op 25 maart, om 23:20 uur, naar Bestemming (RTL4)

We zijn, samen met u, erg benieuwd!

Graag weer ‘tot ziens’ op het moment dat we ons volgende nieuwsbericht plaatsen.

© 2016 HAVONOS STICHTING HART VOOR NOO(R)D-OOST SRI LANKA | KVK 05077573 | ANBI RSIN 814.905.079 | IBAN NL89RABO0120618923