Mei 2018

Er is weer zoveel gebeurd, dus is het hoog tijd voor een nieuw nieuwsbericht van stichting Havonos. Welkom en fijn dat u weer met ons meeleest en -leeft. In deze nieuwsbrief leest u o.a. over:

  • Hoe u de uitzendingen met stichting Havonos (nogmaals) kunt bekijken
  • De vakantiereis van bestuursleden Sieni en Mirjam naar Sri Lanka
  • Hoe we dit allemaal mogelijk kunnen maken
  • De fijne samenwerking met Stichting Een Helpende Hand (SEHH)
  • Hoe u de vlucht van Wilde Ganzen voor stichting Havonos (van 20 mei) terug kunt zien
  • Communicantjes basisschool De Linderte in actie voor Anna’s Home for Children

We wensen u veel leesplezier toe!

  foto nieuws mei 2018

Hoe u de uitzendingen met stichting Havonos (nogmaals) kunt bekijken
In ons vorige nieuwsbericht schreven we over de aanstaande uitzendingen van Koffietijd en De Bestemming, waarin Havonos een hoofdrol heeft gekregen. Inmiddels zijn de uitzendingen te zien geweest, waar we met plezier naar hebben gekeken. Heeft u de uitzendingen gemist, of wilt u deze nogmaals bekijken? RTL4 heeft ons beide uitzendingen ter beschikking gesteld. U vindt Koffietijd http://www.koffietijd.nl/stichting_wilde_ganzen (Live uitzending)
en De Bestemming https://youtu.be/Ujm2xVFums4 start vanaf 0:00 tot 2:50 daarna Havonos project start bij 11:20. We hopen dat u net zo geniet van de beelden van de projecten in Sri Lanka als wij hebben gedaan!

De vakantiereis van bestuursleden Sieni en Mirjam naar Sri Lanka
Bestuursleden Sieni Schouten en Mirjam van den Berg hebben de meivakantie doorgebracht in Sri Lanka, waar ze bijzonder gastvrij werden ontvangen tijdens hun bezoek aan de projecten. En wat hebben zij veel mooie dingen en ontwikkelingen gezien! Helemaal onder de indruk en vol verhalen kwamen ze weer terug naar Nederland. Binnenkort hun reisverslag! Hierbij alvast een paar foto’s van Sieni en Mirjam van de projecten. Opening van de Leer/werkboerderij bij Fr. Avalin, meer foto’s Klik hier
foto nieuws mei 2018 2

Sieco gemeenschapshuis foto’s klik hier
Yec ambachtsschool foto’s klik hier
Anna’s Home foto’s klik hier
Kokilai en meer foto’s klik hier

De foto’s en video spreken boekdelen: wat gaat het goed met alle projecten en wat zijn de mensen in Sri Lanka blij en dankbaar.

Hoe we dit allemaal mogelijk kunnen maken

Havonos kan deze projecten niet realiseren zonder UW hulp! Wij danken u dan ook vanuit het diepst van onze harten voor uw steun en hulp. Ditmaal willen een bijzondere en trouwe groep donateurs extra in het zonnetje zetten: de supermarkten, verspreid over het hele land, waar we – soms tegen het landelijk beleid van de organisatie in – met regelmaat met onze bus bij de emballage mogen staan of die ons ‘onder de goede doelen-knop’ zetten. De medewerking van supermarkteigenaren en bedrijfsleiders stellen wij bijzonder op prijs en uiteraard ook en met name de steun van hun klanten, die ervoor kiezen hun statiegeld aan Havonos te doneren. Fantastisch!

  foto nieuws mei 2018 3

 De fijne samenwerking met Stichting Een Helpende Hand (SEHH)
Op 19 mei, de zaterdag van het Pinksterweekend, kwam het voltallige bestuur van Stichting Een Helpende Hand (SEHH) naar Raalte. In de week voorafgaand aan de ontmoeting zijn Sieni en Mirjam terug gekomen van hun vakantie in Sri Lanka en het bezoek aan de projecten. Behalve luisteren naar hun enthousiaste verhalen, kwam ook het lijstje met wensen op tafel, dat Sieni en Mirjam uit Sri Lanka hebben meegenomen. Plannen zijn gesmeed om gezamenlijk (SEHH en Havonos) projecten op te pakken en aanvragen in te dienen bij de Wilde Ganzen. In een volgend nieuwsbericht leest u hier ongetwijfeld meer over. In ieder geval kijken we terug op een bijzonder plezierige en inspirerende ontmoeting en vooruit, naar een vruchtbare samenwerking!

Hoe u de vlucht van Wilde Ganzen voor stichting Havonos (van 20 mei) terug kunt zien
Het was ons helemaal ontgaan, en u misschien ook: op 20 mei hebben de Wilde Ganzen voor Havonos gevlogen. Dat is altijd weer een bijzondere eer. Wilt u dit terugzien? Dat kan hier.
Vermeldenswaard is ook dat Wilde Ganzen Havonos heeft uitgekozen om een artikel aan te wijden in hun Magazine, dat door het hele land wordt verspreid aan (vaste) donateurs. Sieni is druk doende hiervoor beeldmateriaal (foto’s) uit te zoeken. Met name over de leer-/werkboerderij, die door Sieni en Mirjam tijdens hun bezoek onder grote belangstelling werd geopend, zal het artikel gaan. Net als u zijn wij benieuwd naar het resultaat.
  foto nieuws mei 2018 4
Linderte01   Communicantjes basisschool De Linderte in actie voor Anna’s Home for Children
We sluiten ons nieuwbericht af met een heel mooi bericht! De communicantjes van basisschool De Linderte hebben namelijk ter gelegenheid van hun Heilige Communie met allerlei karweitjes het mooie bedrag van € 309,58 opgehaald.
Maandag 4 juni zijn bestuursleden Sieni en Mirjam bij hen langs geweest, om hen een film en foto’s van hun bezoek aan Sri Lanka te laten zien en om het geld in ontvangst te nemen.
De opbrengst gaat in zijn geheel naar Anna’s Home for Children, waar het een heel goede bestemming zal krijgen.

 

Linderte02
Tot zover deze nieuwsbrief van mei 2018. Wij danken u weer hartelijk voor uw steun en belangstelling. Wij waarderen dat enorm. Graag ‘tot weer-ziens’ bij ons volgend nieuwsbericht. Heb een mooie zomer!

© 2016 HAVONOS STICHTING HART VOOR NOO(R)D-OOST SRI LANKA | KVK 05077573 | ANBI RSIN 814.905.079 | IBAN NL89RABO0120618923