Dit project is gerealiseerd in Mankulam, de Vanni, met de opbrengst van de oogstgave van het Oogstfeest St√∂ppelhaene 2015 van de WOR (Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Raalte) in Raalte, in samenwerking met Wilde Ganzen. In dit project ontvangen weduwen een koe, geit, kippen of zaaigoed om de eigen voeding aan te vullen en door ruil of verkoop van de producten hun levensstandaard te verbeteren.
Veel vrouwen in de Vanni zijn als weduwe, met of zonder kinderen, uit de oorlog en de kampen gekomen. Zij leven in erbarmelijke omstandigheden, ook omdat de cultuur met zich meebrengt dat weduwen weinig tot geen aanzien hebben.
De paters van OMI hebben zich hun lot aangetrokken en Havonos om hulp gevraagd. OMI begeleidt hen bij het opstarten en runnen van een onderneming. Een zeer eenvoudige en effectieve manier om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

Samen met een delegatie van Wilde Ganzen heeft Sieni Schouten (voorzitter Havonos) dit project in 2016 bezocht.
Ze hebben de vrouwen, die waren geselecteerd voor het project, persoonlijk gesproken. Zeer indrukwekkende ontmoetingen waren dat. De vrouwen moeten zichzelf behelpen, sommigen zelfs met een handicap, een been of een arm eraf. Zij zijn enorme doorzetters, met een flexibiliteit die bewondering afdwingt. Met onze hulp kunnen ze nu iets opstarten om in hun levensonderhoud te voorzien. Zo bezochten ze met de delegatie van Wilde Ganzen een paar dames die een pinda branderijtje runnen in een piepklein kamertje. Het was aangrijpend om te zien hoe ze daarmee hun zelfrespect en vertrouwen terug kregen. Ze waren allemaal enorm onder de indruk.

© 2016 HAVONOS STICHTING HART VOOR NOO(R)D-OOST SRI LANKA | KVK 05077573 | ANBI RSIN 814.905.079 | IBAN NL89RABO0120618923