Het is erg belangrijk dat vrouwen in staat gesteld worden om uit kansarme en onderdrukkende situaties te stappen om onafhankelijk en zelfstandig voor hun eigen inkomen te kunnen zorgen. Naast de bestaande naaiopleiding, heeft OMI met hulp van Havonos een speciale naaiberoepsopleiding opgezet om vrouwen de mogelijkheid te bieden om van het naaien van kleding etc. hun beroep te maken.

Op de opleidingsschool (Obtec) in Kanagapuram, Killinochchi, worden, behalve de naaiberoepsopleiding, allerlei andere cursussen gegeven zoals EHBO, styling en icing (taarten maken). In de loop van de jaren zijn veel groepen afgestudeerd. De vrouwen zijn enthousiast en gedreven bezig met de geboden kansen. Dit alles heeft de vrouwen ertoe gebracht om zich verder te ontplooien en zelf met nieuwe beroepen en bijbehorende beroepsopleidingen te komen, zoals bruids'styling' en bruidsverzorging. Door complete bruidsverzorging te leren, kunnen ze hier hun beroep van maken. Trouwen is juist in landen als Sri Lanka, waar weinig voor vrouwen is, erg belangrijk. Het is de belangrijkste gebeurtenis in hun leven. 

© 2016 HAVONOS STICHTING HART VOOR NOO(R)D-OOST SRI LANKA | KVK 05077573 | ANBI RSIN 814.905.079 | IBAN NL89RABO0120618923