Een hele grote wens, van Father Harance directeur van het SieCo centrum en de directeur van de school naast het centrum, is in vervulling gegaan. 
Eindelijk hebben ze schoon en veilig drinkwater. De put waar ze voorheen hun water vandaan haalden was erg vervuild en zeer ongezond, de kinderen werden er ziek van.
Tijdens de oorlog werden de mensen in dit specifieke gebied gedwongen om hun plaatsen te verlaten. Ze werden samen met andere mensen uit Noord-Sri Lanka in de zogenaamde "Transit-Camps" gedropt. 
Tijdens deze periode van massale verplaatsingen werd dit gebied bezet door de soldaten en gooiden ze de chemische wapens in de putten, de enige bron voor drinkwater. 
Toen de ontheemden zich hervestigden in hun respectieve dorpen werden de putten gerenoveerd en overgedragen aan de mensen voor gebruik. Maar het effect van de chemicali├źn was er nog steeds. 
Het heeft duidelijk impact op de gezondheid van de mensen. 
Er was dus een dringende noodzaak voor de filters om hen te voorzien van puur en schoon drinkwater op school en in het SieCo-centrum.
Nu kunnen ze met een gerust hart veilig water drinken, zie hoe blij ze zijn.

┬ę 2016 HAVONOS STICHTING HART VOOR NOO(R)D-OOST SRI LANKA | KVK 05077573 | ANBI RSIN 814.905.079 | IBAN NL89RABO0120618923