In samenwerking met Wilde Ganzen is dit project opgezet. Doel van het project is het helpen van onze partnerorganisatie OMI om de activiteiten in en rond de gemeenschapshuizen verder op weg te helpen naar zelfstandigheid en een structurele bron van inkomsten te genereren.

In het “Sieco” gemeenschapshuis in Mullikulam heeft Fr. Harance de leiding. Deze Father is heel actief en innovatief bezig bij het ontwikkelen van een modelboerderij. Fr. Harance introduceert een nieuwe manier van duurzaam landgebruik en het telen van nieuwe gewassen. Hij organiseert seminars met behulp van de afdeling landbouw en geeft les aan de mensen die in de omliggende dorpen wonen en graag een eigen boerderijtje (verder) willen ontwikkelen.

Om de producten van het land vanuit het slecht bereikbare Mullikulam naar de markt te vervoeren is onder anderen een vrachtwagentje aangeschaft. Er is een grote put uitgegraven zodat ze van water verzekerd zijn. Ook is overal het land schoon gemaakt om te land te kunnen bewerken, poot-  zaaigoed en gewassen zijn aangeschaft.

In Kokilai financieren we met dit project de uitbereiding van de pindaproductie voor en door weduwen, die met pinda’s verschillende producten kunnen maken, en deze verkopen in winkels of markten.
Ook valt onder dit project het opzetten van (extra) educatie aan kinderen in en rond Mullikulam en Kokilai.

Eind 2018 was alles gereed en konden we de eindrapportage naar de Wilde Ganzen sturen.

gemhuis201801

Het uitdiepen van de put, bekijk het filmpje in de link hoe ze dat doen…

 https://youtu.be/8u0CFgpXvF8         https://youtu.be/ekHgrOUpy2k
gemhuis201802

© 2016 HAVONOS STICHTING HART VOOR NOO(R)D-OOST SRI LANKA | KVK 05077573 | ANBI RSIN 814.905.079 | IBAN NL89RABO0120618923