Met dit project helpen we het OMI om de activiteiten in en rond de gemeenschapshuizen verder op weg te helpen naar zelfstandigheid en een structurele bron van inkomsten.

In het “Sieco” gemeenschapshuis in Mullikulam heeft Fr. Harance de leiding. Deze Father is heel actief, inventief bezig en heeft zich verdiept in een modelboerderij. Fr. Harance introduceert een nieuwe manier van duurzaam landgebruik en het telen van nieuwe gewassen. Hij organiseert seminars met behulp van de afdeling landbouw en geeft les aan aan de mensen die in de omliggende dorpen wonen en graag hun eigen boerderij verder willen ontwikkelen.
Het grootste probleem is dat Mullikulam heel slecht bereikbaar is en dat de mensen hun producten niet voor een goede prijs kunnen verkopen.
De rijke zakenmensen kopen al hun producten op tegen een zeer geringe prijs.
Ze willen dolgraag een vervoersmiddel waar ze mee naar de stad kunnen gaan om daar wel een goede prijs voor hun producten te krijgen.
De mensen van Mullikulam en omstreken zijn actief betrokken bij landbouwactiviteiten en zijn geïnspireerd door de model boerderij bij het “Sieco centre”. Ze zouden dolgraag een eigen boerderijtje willen opzetten.
Dit project financiert het vervolg van deze nieuwe modelboerderij, bijv. het schoonmaken van het land en de aanschaf van koeien en gewassen.

In Kokilai financieren we met dit project de uitbereiding van de pinda productie voor weduwen, die met pinda’s verschillende producten kunnen maken, en deze gaan verkopen in winkels of markten.

Wij hebben deze aanvraag ingediend bij Wilde Ganzen om samen met de Fathers van OMI de Gemeenschapshuizen verder te kunnen ontwikkelen, maar zeker ook de kinderen van extra educatie te kunnen voorzien.

© 2016 HAVONOS STICHTING HART VOOR NOO(R)D-OOST SRI LANKA | KVK 05077573 | ANBI RSIN 814.905.079 | IBAN NL89RABO0120618923